Principy přesvědčování a manipulace: je možné se jim ubránit?
Slezská univerzita v Opavě

Doprovodný program
přednáška
Prezenčně

čtvrtek 14. 3., 16:00
Publikum: studenti VŠ, dospělá veřejnost, senioři
Přibližná délka trvání: 45 min
BEZ REZERVACE
Přednáška přibližuje strategie přesvědčování a jejich spojení s vnitřními kognitivními procesy lidské mysli. Existuje několik klíčových principů, které nám umožňují ovlivnit myšlení a jednání ostatních lidí. Každý z těchto principů se opírá o specifické mechanismy, jako jsou oblasti mozku spojené s emocemi, rozhodováním a sociální interakcí. Na základě rozboru těchto principů nám bude poskytnuta příležitost proniknout do složitých psychologických procesů a strategií, které mají za cíl modifikovat myšlení a chování jednotlivců.

Cílem přednášky je poskytnout účastníkům hlubší vhled do těchto procesů, které stojí za vlivem a manipulací, a poskytnout jim nástroje kritického myšlení a obrany proti těmto strategiím. To, že lépe porozumíme povaze lidského chování, nám umožní vybavit se předpoklady pro efektivní komunikaci s okolím a rozhodování. To znamená, že poznatky vyplývající z této přednášky budou pro účastníky relevantní pro profesionální i osobní život jako klíč, který otevře dveře k lepšímu porozumění si navzájem.

Přednášející

Ing. Veronika Kopřivová, Ph.D.
Slezská univerzita v Opavě, Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Veronika Kopřivová působí jako odborná asistentka na Slezské univerzitě v Opavě, Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné. Doktorský titul získala v oboru Podniková ekonomika a management. Její hlavní výzkumné zájmy zahrnují oblasti marketingové komunikace, spotřebitelského chování, komunikačních dovedností a kognitivních zkreslení.