Beseda o mozku s Jiřím Burýškem (alias Jirka vysvětluje věci)
Středisko společných činností AV ČR

Doprovodný program
beseda
Prezenčně

čtvrtek 14. 3., 18:00

Z akce bude pořízen záznam.

Publikum: studenti SŠ, studenti VŠ, dospělá veřejnost, senioři
Přibližná délka trvání: 60 min
REZERVOVAT
Víte, jaký vliv má na lidský mozek pobyt ve vydýchané místnosti? Zajímá vás, co udělá s mozkem nedostatek spánku nebo jaký vliv na mozek má časté hraní videoher? Odpovědi na tyto otázky, a nejen na ně, se dozvíte na moderované besedě s Jiřím Burýškem. Českým datovým novinářem, kterého možná znáte jakožto autora populárního YouTube kanálu Jirka vysvětluje věci, který má v současnosti 350 000 pravidelných odběratelů.

Diskusi moderuje Mgr. Martina Spěváčková z Tiskového oddělení Střediska společných činností AV ČR.

Besedující

Bc. Jiří Burýšek
novinář, autor YouTube kanálu "Jirka vysvětluje věci"
Jiří Burýšek je český novinář a autor webu o manipulaci Bez faulu, jehož cílem je zlepšení povědomí o argumentačních faulech, zlepšení úrovně veřejné a politické diskuze a povědomí o manipulativních technikách a dezinformacích. Založil kanál na YouTube "Jirka vysvětluje věci", kde se věnuje různým současným problémům a populárně-naučným tématům.

Moderátorka

Mgr. Martina Spěváčková
Tiskové oddělení SSČ AV ČR
Martina Spěváčková působila několik let v Českém rozhlase jako politická reportérka, později jako moderátorka nově vzniklé zpravodajské stanice Český rozhlas Plus. Pak přešla do Seznamu, kde moderovala pořady Duel a Výzva. Nejvíc ji baví rozhovory se zajímavými lidmi.