Workshopy s debrujáry
Debrujáři

Doprovodný program
workshop
Prezenčně

sobota 16. 3., 10:00–17:00

Z akce nebude pořízen záznam.

Publikum: rodiny s dětmi, 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ, studenti SŠ, studenti VŠ, dospělá veřejnost, senioři
BEZ REZERVACE
Science hrátky s mozkem
KMD při Gymnáziu Česká Lípa
Českolipští debrujáři mají připravenou sérii pokusů a vědeckých hraček s motivem mozku. Už se vám stalo, že vám někam zabloudila myšlenka? Nebo vás najednou něco osvítilo? Měli jste někdy noční můry nebo brouka v hlavě? Nevíte, kam jste dali mozek? Tato rčení a spousta dalších situací byla pro debrujáry inspirací pro interaktivní prezentaci.

Jednoduché fyzikální pokusy a hračky
KMD při ZŠ Tyršova 446 a DDM Nymburk
V jednoduchosti je krása! Proto vám nymburští debrujáři představí jednoduché experimenty a fyzikální hračky převážně z oblastí mechaniky, magnetismu, akustiky a elektrostatiky. Některé hračky si sami vyrobíte a odnesete domů. Poznáte, že fyzika je všude kolem nás a není důvod se jí bát.

Zapoj svůj zrak a mozek
KMD při Gymnáziu Stříbro
Během interaktivní prezentace optických iluzí na stánku debrujárů ze Stříbra bude potřeba zapojit nejen zrak, ale hlavně mozek, abyste zjistili, proč k dané optické iluzi dochází a zda vás klame váš zrak, nebo váš mozek. Přijďte s námi odhalit tajemství vznášejících se těles, Jastrowových mističek, válcových zrcadel, perspektivních tunelů či těles dvojího tvaru.

Hlavolamy
KMD Zbiroh
Na našem stánku vám nabídneme škálu tradičních hlavolamů. Pro ty, kteří preferují kreativitu a ruční práci, máme připravené zajímavé papírové hlavolamy, které vás nadchnou svou jednoduchostí. Nezapomněli jsme ani na ty, kteří se chtějí vrátit k historii a vyzkoušet si osvědčené sirkové hlavolamy.
archiv organizace